T-bar: virtualno barvno bralno ravnilo

t-bar_ico

T-Bar je program, katerega avtor je Chris Stringfellow. Ukaze v programu smo prevedli v slovenščino, avtor pa nam je prijazno dopustil objavo programa za obiskovalce našega spletnega mesta. Uradna spletna stran programa T-Bar od 1. 1. 2017 ne omogoča več prenosa avtorjevih programov, saj je moral zaradi pomanjkanja sredstev prenehati z vzdrževanjem strani.

t-bar1

T-Bar je program, ki na računalniškem ekranu prikaže “bralno ravnilo”, barvno prevleko, ki zmanjša barvni kontrast in intenziteto med besedilom in ozadjem. Učinek programa T-Bar je enak t.i. bralnim ravnilom, ki jih nekateri posamezniki z disleksijo že uporabljajo pri branju natisnjenih besedil. Nastavitve traku omogočajo spreminjanje barve, intenzitete barve, velikosti traku ter možnost dodajanja in nastavljanja bralnih črt.


Kliknite TUKAJ za prenos namestitvene datoteke s slovenskimi meniji.

Kliknite TUKAJ za prenos namestitvene datoteke z angleškimi meniji.

Če se vam program zdi uporaben, bo avtor vesel vsake donacije, le tako bo lahko nadaljeval z razvojem podporne programske opreme. Poljubni znesek lahko prispevate neposredno avtorju na naslovu http://www.fx-software.co.uk/


(Skupno 1.249 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost