Barvna bralna ravnila

ravnilca_za_branjeKomplet barvnih ravnil za branje AveVita vsebuje pet ravnilc različnih barv (kot na fotografiji).

Barvna ravnila so namenjena prekrivanju besedil/podlage za lažje branje. Z uporabo teh ravnil zmanjšamo bleščavost podlage, izboljšamo sposobnost sledenja oči, usmerjenost pozornosti na besedo ali besedilo je učinkovitejša.

V pomoč pri odpravljanju težav z branjem je tistim, ki se soočajo s specifičnimi učnimi težavami npr. disleksijo, težavami s pozornostjo in hiperaktivnostjo, avtizmom, poškodbami glave. Lahko nam služi pri učenju branja v začetni fazi, da lažje sledimo besedam v vrstici ali pri vsakodnevnem branju in pregledovanju dokumentov.

Izberemo barvo, ki nam najbolj ustreza. Izbira barve se lahko spreminja glede na razpoloženje. Najverjetneje pa vam bo s pogosto uporabo barvnega ravnila ena barva postala prednostna.

Ožji del uporabljamo za branje manjših črk, nad njim pa bodo navdušeni tudi tisti bralci, ki imajo težave s pozornostjo in se hitro izgubijo med vrsticami. Širši del ravnila uporabljamo, kadar želimo imeti pregled nad besedilom, ki sledi tekstu, ki ga trenutno beremo. Barvno ravnilo nam lahko služi tudi za podčrtavanje.

 

Cena: 18,00 EUR


(Skupno 7.799 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost