Seminar je zaradi premajhnega zanimanja odpovedan.

Vabimo Vas na enodnevni seminar z naslovom»Kako pomagati učencem z izzivi pri učenju matematike v osnovni šoli?«,ki ga organizira Društvo BRAVO. Potekal bo v soboto, 21. septembra 2024, v Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož, Sončna pot 14a. Seminar je namenjen učiteljem, svetovalnim delavcem, specialnim pedagogom in drugim izvajalcem dodatne strokovne pomoči ter staršem otrok s težavami pri učenju matematike.

Iz rezultatov PISA (2022) je razvidno, da 25 % slovenskih petnajstletnikov ni doseglo druge ravni pismenosti, ki omogoča uspešno učenje in vključevanje v okolje. Večina učencev ima občasno težave pri učenju matematike, kadar pa so težave pri učenju matematike obsežne in pogoste, je to stresno za učence, starše in učitelje. Vzroki težav pri učenju matematike so različni in različno intenzivni, zato učenci potrebujejo specifično, intenzivno in celostno obravnavo.

Udeleženci seminarja se boste seznanili s teoretičnimi vsebinami s področja prepoznavanja težav pri učenju matematike in obravnave ter pridobili vrsto praktičnih nasvetov za organizacijo pomoči učencem s težavami pri učenju matematike. Ti učenci imajo težave s konceptualnim matematičnim znanjem, obvladovanjem matematičnih dejstev in postopkov ter matematičnim sklepanjem. Na seminarju  bodo  predstavljene značilnosti in potrebe otrok s težavami pri učenju matematike ter konkretne strategije učne pomoči s področij, ki pomembno vplivajo na matematične dosežke: Razvoj občutka za števila in količine (dr. Marija Kavkler), Poučevanje enačb: izziv ali problem? (Vanja Požegar, mag. prof. spec.) in Matematična anksioznost pri računanju in reševanju matematičnih besedilnih nalog (dr. Marko Kalan).

S predavanji, praktičnimi nalogami in izmenjavo izkušenj boste udeleženci seminarja dobili ideje o tem, kako prilagoditi poučevanje matematike in izvajati različno intenzivne ter specifične oblike pomoči in podpore za učence s težavami pri učenju matematike. Pristopi, ki so učinkoviti pri teh učencih, izboljšajo uspešnost učenja matematike tudi  pri vrstnikih.

Cena enodnevnega seminarja je 70 € za člane društva in 90 € za nečlane.  

Prijave zbiramo do zapolnitve mest. Tako fizične osebe kot ustanove morate kotizacijo poravnati najkasneje do 19. septembra 2024. S plačilom kotizacije je potrjena tudi prijava udeleženca. Ustanovam bomo ob plačilu kotizacije izdali e-račun. Za dodatne informacije lahko pišete na drustvo.bravo@guest.arnes.si

Program seminarja

8.30–9.00 Prijava udeležencev

9.00–9.45 Značilnosti in potrebe otrok s težavami pri učenju matematike – dr. Marija Kavkler

9.45–11.15 Razvoj občutka za števila in količine – dr. Marija Kavkler

11.15–11.30 odmor

11.30–13.00 Reševanje enačb – izziv ali problem – Vanja Požegar, mag. prof. spec. in reh. ped.

13.00 – 14.00 odmor za kosilo

14.00–15.30 Matematična anksioznost pri računanju in reševanju matematičnih besedilnih nalog – dr. Marko Kalan

15.30–15.45 odmor

15.45 Implementacija strategij pomoči in podpore v prakso – dr. Marija Kavkler in dr. Marko Kalan



(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov: 4)
Dostopnost