Tako kot že nekaj let, želimo tudi letos v spomladanskih mesecih ponuditi pomoč študentov s Pedagoške fakultete v Ljubljani pri premagovanju bralnih težav.

S študenti Logopedije in surdopedagogike ter specialne in rehabilitacijske pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani vam v mesecu marcu, aprilu in maju nudimo trening vedenjsko kognitivne metode za izboljšanje branja avtorice mag. Nade Anić, klinične psihologinje iz Zagreba. Metoda je primerna za otroke 2. (ki so se brati pričeli že v prvem razredu in že berejo vezano), 3., 4. in 5. (eventualno tudi 6.) razreda devetletne osnovne šole, ki imajo pri branju težave zaradi različnih vzrokov, kot npr. disleksije, hiperkinetične motnje in motnje pozornosti, težav z motivacijo …

Naloga študentov pri izvajanju metode je, da vodijo otroke in starše od stopnje do stopnje, trening pa nato po navodilih z otrokom vsak dan izvajate starši sami! (Ker se je v preteklih letih dogajalo, da so starši pričakovali neposredno pomoč študentov, naj poudarim, da trening izvajate starši ob vodenju in po navodilih študentov). Predvidenih je 4 do 5 srečanj z otrokom in z vami starši na vašem domu, na katerih bodo študenti vam staršem posredovali navodila in način dela pri izvedbi treninga, starši pa boste nato dnevno izvajali 10 minutni trening. Starši, ki jih tovrstna pomoč zanima, naj sporočijo na e-naslov milena.kosak@pef.uni-lj.si domači naslov, ime in starost otroka, razredki ga obiskuje, ter svojo telefonsko številko. Če ste iz kraja, od koder je tudi naša študentka oz. študent, bom podatke posredovala študentu oz. študentki, ki vas bo kontaktiral/-a.

Zaradi situacije COVID-19 se bodo študenti držali vseh varnostnih predpisov proti širjenju koronavirusne bolezni, s tem pa pokazali odgovorno ravnanje do sebe in tistih, s katerimi vstopajo v stik.

Pomoč je individualna in brezplačna, saj sodi v sklop obveznosti študentov. Naši študenti lahko nudijo pomoč tistim otrokom, ki so iz Ljubljane ter krajev, kjer študenti živijo;

 1. Ljubljana
 2. Tabor, Žalec, Vransko
 3. Bizeljsko,
 4. Novo mesto,
 5. Ig, Škofljica
 6. Slovenska Bistrica,
 7. Domžale z okolico (Dob pri Domžalah)
 8. Kamnik z okolico,
 9. Škofja Loka
 10. Vrhnika
 11. Vipava
 12. Koper

(Skupno 632 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost