Včeraj, 29. 11. 2022 je bil pri nas, na Obali, zelo mrzel zimski večer. Toda zame, Ano Simončič in Urško Pegan, ki smo se z veliko vnemo lotile načrtovanja dela za novo šolsko leto, srčen in nepozaben. Prvo predavanje podružnice v tem šolskem letu je bilo namenjeno vzgojiteljicam. Premalokrat slišimo njihove prošnje po dodatnem znanju, premalokrat ozavestimo, kako pomembno je njihovo delo in jim glasno izrečemo priznanje. Vzgojiteljice in pomočnice vzgojiteljic, vaše delo cenimo in ni samoumevno! Hvala za vse, kar naučite naše otroke! Sporočilo večera je bilo nedvoumno: sodelujmo in se povezujmo, ker lahko skupaj učinkovito pomagamo otrokom.

Vzgojiteljice poročajo, da pri svojem delu opažajo vedno več težav otrok na področju motorike, predvsem fine motorike in grafomotorike, same pa nimajo dovolj znanja, želijo si konkretnih nasvetov in učinkovitih strategij pomoči.

Predavanje z naslovom Pomen ustrezne grafomotorike je trajalo dve uri, udeležilo se ga je 50 vzgojiteljic z obalnega in s kraškega območja. Zanimanja je bilo veliko več, kot nam je omogočal prostor predavanja, zato ga bomo gotovo ponovile. Pripravile smo ga v novih, prenovljenih prostorih Svetovalnega centra Istra v Kopru. Prva nas je nagovorila prav v. d. omenjenega centra, Vesna Starman. Hvaležni smo za možnost uporabe njihovih prostorov.

Vzdušje je bilo sproščeno in prijetno. Videti je bilo, da poslušalci (imeli smo enega moškega poslušalca!) ne želijo zamuditi prav nobene besede. Kolikor je bilo razbrati z njihovih obrazov in sporočil z evalvacijskih listkov, sta jih Ana in Urška navdušili in prevzeli. Predavanje o pomenu gibanja za učenje, o predpisalnih spretnostih in odstopanjih na področju grafomotorike je bilo podkrepljeno s slikovnim materialom in številnimi strategijami pomoči. Opozorili sta na bogato vrednost spletne strani društva Bravo, kjer si lahko sami poiščejo vire pomoči.

Kot vodja podružnice še vedno sijem od navdušenja in ponosa nad tako uspešnim dogodkom. Srčna hvala tudi podjetju EUREKA ADV d. o. o. iz Izole, ki nam je brezplačno uredilo reklamno stojalo in značke z našimi imeni!

Vodja Podružnice Bravo Obala in Kras,
Ksenija Funa, CKSG Portorož


(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost