Specifične učne težave pri matematiki (SUT MA), ki so razporejene na kontinuumu od lažjih do zelo izrazitih primanjkljajev na področju učenja matematike (PPU MA), so za številne učence in odrasle pogost in izrazit življenjski izziv, povezan z učenjem in uporabo matematike v šoli, v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu. Kljub temu pa je SUT MA namenjeno mnogo manj pozornosti v raziskavah in praksi kot težavam bralne pismenosti. Tudi učitelji, ki učijo matematiko, imajo na razpolago manj virov, timske pomoči v šoli in konkretnih nasvetov za delo z učenci, ki imajo SUT MA (Jimenez-Fernandez, 2016).

Prav zato smo se v društvu za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami Bravo odločili, da izdamo novo knjigo o izzivih učencev s SUT MA in PPU MA za starše, učitelje in druge strokovne delavce, ki se srečujejo s temi učenci. V knjigi so predstavljene vsebine, v večjem deležu povezane z osnovnošolskim obdobjem, a je pozornost namenjena tudi otrokom, rizičnim za SUT MA v predšolskem obdobju, saj zgodnja, učinkovita in dovolj intenzivna obravnava pomembno zmanjša ali celo odpravi neuspešnost pri šolskem učenju matematike (Soto-Calvo, 2016).

Izid publikacije je financiran iz sredstev, ki jih je društvo dobilo ob Državni nagradi Republike Slovenije za izjemne dosežke na področju posebnih potreb, in donacije Rotary kluba Ljubljana-Grad.

Cena izvoda knjige je 24,00 EUR.

Za več informacij si oglejte stran Kompleksnost težav pri učenju matematike.


(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost