Vabimo Vas vabimo na srečanje podružnice društva BRAVO ŠTAJERSKA v Mariboru, v ponedeljek, 21. oktobra 2019 ob 17.00 uri v Svetovalnem centru Maribor, Lavričeva ul. 5.

Vsebina tega srečanja bo ponovno na željo članov TEMELJI ANGLEŠČINE V DVEH ŠOLSKIH URAH OB MAVRIČNI BLIŽNJICI gospe Dušice Kunaver.

Mavrična bližnjica, ki je inovativna učna metoda predavateljice Dušice Kunaver, bistveno poenostavlja učenje angleščine, ker sledi naravni poti učenja in k tujemu jeziku pristopa iz slovenščine. Jezik obravnava kot preprost mehanizem, ki deluje v skladu z naravno, matematično logiko.

Prednosti mavrične bližnjice: temelje slovnice prinaša »narisane« na treh preglednicah:

  • Sedem osnovnih elementov jezika predstavlja na sedmih mavričnih barvah (rdeči samostalniki, oranžni pridevniki, rumeni zaimki, zeleni števniki, modri predlogi, vijoličasti prislovi in beli glagoli).
  • Glagolske čase ureja v preprost, logičen, matematično urejen sistem.
  • Tri glagolske oblike (Conditionals, Sequence of Tenses, Reported Speech) poenostavlja na eni sami skupni »formuli«, ker imajo vse te tri oblike enaka »pravila igre«.

Program predavanja

  • Vzorec načina učenja – pri starih Grkih.
  • Tehnike učinkovitega in pospešenega učenja.
  • kako poenostaviti učno snov z iskanjem bistva.
  • Pregled temeljne angleške slovnice (od samostalnika do glagola).
  • Kratka zgodovina angleškega jezika – kot pomoč pri besedotvorju.
  • Pesem – bistveni del pouka.
  • Samozavest – bistveni pogoj ob učenju tujega jezika.

Mavrična bližnjica ni alternativa, ampak dopolnitev šolski klasiki. Šola poučuje jezik po stopnicah – od lekcije do lekcije, mavrična bližnjica pa zajema slovnico celostno, preprosto in pregledno. Kombinacija obeh metod – šolske klasike in mavrične bližnjice – je prava skupna pot, ki bistveno pospeši in olajša učenje tujih jezikov.

Metodo mavrične bližnjice je potrdil Republiški strokovni svet in registrirana je pri Avtorski agenciji za Slovenijo. Zbirko učnih gradiv avtorica dopolnjuje že več kot trideset let. Najnovejša izdaja v zbirki je didaktična igrača za zgodnje učenje.

Predavanje je namenjeno vsakomur, ne glede na stopnjo predznanja. V dveh šolskih urah slušatelji dobijo pregled čez osnovne temelje angleščine in s tem tudi »odskočno desko« do temeljev vseh ostalih evropskih jezikov – tudi do slovenščine. Skoraj vsi evropski jeziki so sestavljeni iz sedmih elementov (od samostalnika do glagola). Nadgradnja znanja je lahka, če so temelji jasni in preprosti. (Dušica Kunaver)

Srečanje se bo predvidoma zaključilo ob 19. uri. Prijava ni potrebna. Veselimo se srečanja in aktivnega sodelovanja z Vami.

Za društvo BRAVO ŠTAJERSKA Alenka Zupančič Danko


(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost