Obveščamo vas, da seminar dr. Lychatza v sredo, 10. maja 2017, odpade.

Seminar bo izveden v jesenskem terminu, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

Prosimo za razumevanje.

Vabimo Vas na enodnevni seminar z naslovom »Diskalkulija v obdobju mladostništva«, ki ga bo vodil priznan strokovnjak dr. Sven Lychatz iz Leipziga v Nemčiji. Dr. Lychatz vodi Institut za pomoč učencem in dijakom s specifičnimi učnimi težavami, v okviru katerega jih obravnava ter izvaja usposabljanja učiteljev v Nemčiji in tudi drugih državah.

Seminar organizirata Društvo BRAVO in Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani. Potekal bo 10. maja 2017 na Pedagoški fakulteti, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana. Namenjen je učiteljem, specialnim pedagogom, svetovalnim delavcem in staršem učencev drugega in tretjega triletja osnovnih šol ter srednjih strokovnih in poklicnih šol.

Z veseljem spremljamo dobre povprečne dosežke učencev in dijakov na nacionalnih in na mednarodnih preverjanjih znanja matematike. Zaskrbljeni pa smo zaradi vedno slabših dosežkov učencev in dijakov s posebnimi potrebami, še posebno tistih, ki imajo diskalkulijo. Prav zato smo se odločili, da povabimo dr. Svena Lychatza, ki nam bo s svojim znanjem in izkušnjami približal stiske mladostnikov z diskalkulijo ter prikazal različne načine odkrivanja ter učinkovite pomoči in podpore.

V dopoldanskem času bo seminar potekal v obliki predavanj s predstavijo ključnih značilnosti, posebnih potreb in strategij obravnave mladostnikov z diskalkulijo. V popoldanskem času pa bosta organizirani dve delavnici, ki bosta namenjeni različnim aktivnim predstavitvam strategij pomoči in prilagoditev za mladostnike z diskalkulijo. Eno delavnico bo vodil dr. Sven Lychatz, drugo pa dr. Marija Kavkler in dr. Milena Košak Babuder. Seminar bo prevajala asist. Sara Orthaber, Filozofska fakulteta Univerze Maribor.

Cena enodnevnega seminarja je 60,00 € za člane društva in 70,00 € za nečlane.

Število udeležencev je omejeno. Po potrditvi prijave morajo tako fizične osebe kot ustanove kotizacijo poravnati, najkasneje do 9. maja 2017. Ustanovam bomo ob plačilu kotizacije izdali e-račun.

Dodatne informacije o seminarju (natančen urnik 8-urnega seminarja, številko predavalnice) bomo vsem prijavljenim poslali v tednu po prvomajskih praznikih. Za dodatne informacije lahko pišete na milena.kosak-babuder@guest.arnes.si

 

 


(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost