Podružnica BRAVO Prlekija vas vabi na predavanje z naslovom SKOTOPIČNI SINDROM.

Predavanje bo v ponedeljek, 23. 4. 2018, ob 16. uri, v prostorih Osnovne šole Cvetka Golarja Ljutomer.

Predavala bo mag. Nataša Vanček, prof. def., specialna pedagoginja ter magistrica sociologije – sociologija dela v skupnosti, Montessori pedagoginja 3–6, ter certificirana trenerka za disleksijo (Dyslexia Trainer) po ADA (Austria Dyslexia Association).

Pri skotopičnem sindromu gre za drugačnost v vidnem zaznavanju. Vizualni korteks v možganih zaradi primanjkljaja katere od barv mavrice ali več njih vidne signale zaznava drugače, najteže črne črke na bleščečem belem papirju. To povzroča popačenje slike in s tem težave pri branju. Črke in besede se lahko prekrivajo, bežijo po listu ali se dvigajo z njega, zaradi bleščavosti podlage so slabo vidne, nejasne, vrstice se prepletejo med seboj in valovijo. Skotopični sindrom lahko povzroča manjše težave, kot je npr. problem dolgotrajnega koncentriranega branja, lahko pa nastopijo hude težave z branjem že ob prvem pogledu na besedilo (Kosmač, 2016).

Vabljeni starši, učitelji, drugi strokovni delavci in vsi zainteresirani. Udeležba na predavanju je brezplačna. Zaradi lažje organizacije predavanja prosimo za okvirno prijavo na e-mail naslov: prlekija@drustvo-bravo.si.

Za BRAVO Prlekija: Nina Orgolič Štuhec, mag. prof. spec. in reh. ped.


(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov: 1)
Dostopnost